2022. Nieuw jaar, nieuwe ronde nieuwe kansen?
Nee hoor, niks nieuwe ronde, maar volop nieuwe kansen Natuurlijk hebben de meesten van ons ook zakelijk last gehad van de perikelen rond Covid-19, maar het afgelopen jaar heeft laten zien dat onze branche volop in de lift zit. Als we de bouwplannen van het nieuwe kabinet meetellen is de verwachting dat die lift de komende jaren alleen nog maar verder omhoog gaat. Nieuwe kansen liggen er dus wel degelijk.

In 2021 maatregel is voor nieuwbouw de norm voor rookvertraging toegevoegd aan het bouwbesluit. Of er dit jaar grote veranderingen worden doorgevoerd op het gebied van regelgeving rond bouwkundige brandpreventie is nog een vraag, maar wel duidelijk is dat strengere controles het werken volgens vaste protocollen en met geteste systemen tot een absolute must maken. Een ontwikkeling waar wij ons al jaren sterk voor maken en die we dus van harte toejuichen, de tijd van gewoon een beetje dichtsmeren is wel voorbij. Overigens, zodra er ontwikkelingen zijn kom ik daar natuurlijk op terug in deze blog.

Het zal u niet zijn ontgaan dat we inmiddels al een tijdje geen Flamepro meer zijn maar svt Products, dochterbedrijf van het Duitse svt en onderdeel van de wereldwijd opererende svt Group of Companies. De brandweerstandseisen bij constructie liggen in Duitsland hoger dan in Nederland, de systemen die svt aanbiedt voldoen dus veelal aan de daar gestelde strengere eisen. Maar svt Products heeft ook veel getest conform de Nederlandse eisen, wat heeft geresulteert in uitstekende oplossingen voor iedere situatie.

Wij nemen brandpreventie en veiligheid heel serieus en constateren tot ons genoegen dat onze klanten dat ook doen. Corona mogen we dan niet onder controle hebben, we stellen wel graag alles in het werk om op ons gebied toch wat bij te dragen aan samenleving waarin men zich veilig kan voelen. Als het eropaan komt gaat het tenslotte om mensenlevens.

Een goed en veilig jaar gewenst.

René Clarijs
Managing Director svt Products BV